Безплатна Доставка за всяка поръчка на стойност над 50лв. до офис. Телефони за поръчки - 087 7801 880
0
dss 0
0 0.00лв
Вашата количка е празна!

Прогноза за пазара на бактерицидни лампи 2020-2025

Публикуван От: Miroslav Пъти прочетен: 713


 

Очаква се пазарът на бактерицидни лампи да нарасне при CAGR с над 36% през периода 2019-2025.

Глобалният пазар на бактерицидни лампи се възроди след избухването на пандемията от COVID-19 с търсене, превишаващо предлагането. Пазарът на бактерицидни лампи нараства, тъй като крайните потребители се интересуват все повече от тях. След като инфекциите със COVID-19 достигнаха над 10 милиона от избухването на болестта през декември 2019 г., търсенето на бактерицидни лампи се увеличи драстично, защото UV-C базираните продукти се приемат като дезинфектанти.Тези продукти започнаха да се използват все повече и в домашни условия.Сега производителите започват да проектират нови, по-преносими UV-C системи.

 

Следните фактори вероятно ще допринесат за растежа на пазара на бактерицидни лампи през този период:

• Роботизирани UV системи за пречистване

• Растеж от няколко сектора за крайни потребители след COVID-19

• Инвестиции в пречистването на водите

• Търсенето на бактерицидни LED лампи


Изследването разглежда сегашното състояние на пазара на бактерицидни лампи и неговото развитие в периода 2019-2025 година. Обхваща подробен преглед на възможностите за растеж, ограниченията и тенденциите на бизнеса. Разглежда се както търсенето, така и предлагането на пазара като се изследват водещите компании в този бранш.

Разделение на пазара

Това изследване включва подробна сегментация по лампи, приложението им и географско местоположение. Тъй като бактерицидните лампи се считат за съществени при контрола на COVID-19, се смята че държавната подкрепа ще повлияе положително за растежа на пазара. Бактерицидните живачни лампи се търсят все повече от търговския сектор от януари 2020 г., тъй като пандемията COVID-19 засегна целия свят. Бактерицидното UV лъчение се превърна в ефективен метод за дезинфекция, както на жилищния сектор, така и на търговския сектор.

Пречистването на отпадъчните води с UV лъчи бавно набира популярност, конвенционалното пречистване на отпадъчните води все още не е на мода и следователно търсенето на UV дезинфекция на водата не е толкова голямо.

Търсенето на пречистватели на въздух е най-високо в жилищния и търговския сектор. Търсенето на самостоятелни индустриални устройства за пречистване на въздух е ниско, тъй като индустриалният сектор използва HVAC системи с няколко вида филтри и ултравиолетови лампи. Бактерицидната лампа е доказана технология за унищожаване на вируси, плесен и бактерии, пренасяни във въздуха. Търсенето на градски уред за пречиствател на UV въздух е високо поради високите нива на замърсяване .

Бактерицидните ултравиолетови лампи са с по-голямо търсене от студените катоди. Те са подобни на флуоресцентните лампи по отношение на функциите. Търсенето на тези лампи се увеличава поради тяхната високо ефективна функционалност за стерилизация.

Instant star или Slimline UV systems, които са базирани на технологията за студен катод, са по-малко ефективни от Preheat lamps, но са с по-дълъг експлоатационен живот. Medium pressure lamps също използват бактерицидни лампи със студен катод. Най-честото им приложение е в хладилни помещения и за дезинфекциращи UV камери.

Разделение по видове лампи

• Бактерицидни живачна лампи

• Бактерицидни LED лампи

Разделение по приложимост

Пречистване на водата

Пречистване на въздуха

Почистване на повърхности

 

Разделение по типа на стартиране с нисък волтаж

•Preheat

•Instant Start

•Programmed Start

Очаква се пазарът на UV бактерициди в Северна Америка да нарасне при CAGR от над 39% през прогнозния период. Търсенето на бактерицидни лампи нараства в различните категории на приложение след пандемията от COVID-19. Летищата, болниците и хотелите са най-засегнати в момента от COVID-19. Очаква се че те най-много ще се нуждаят от бактерицидни лампи, и че те ще повлияят сериозно на пазара на този вид лампи в Северна Америка.

Географско разделение

• Северна Америка

    САЩ

    Канада

• Европа

    Обединеното кралство

    Германия

    Франция

    Италия

    Испания

• APAC (Азиатско-тихоокеанския регион )

    Китай

    Япония

    Южна Корея

    Австралия

    Индия

• Латинска Америка

    Бразилия

    Мексико

    Аржентина

    Чили

• Близкия изток и Африка

    Южна Африка

    Саудитска Арабия

    Египет

    ОАЕ

    Турция

Конкурентоспособността на пазара преди COVID-19 беше висока, тъй като перспективите за растеж нарастваха постоянно, заради увеличаването на инвестициите в системите за пречистване на вода и въздух.

След COVID-19 конкуренцията стана по-интензивна, тъй като търсенето на UV-базирани средства за контрол на COVID-19 нарасна значително в целия свят. Забелязва се навлизането на нови доставчици в индустрията, а в същото време вече съществуващите доставчици увеличават дейността си.


Ние от Интер Пауър ООД, сме съсредоточени в развитието на пазарната ниша и предлагаме на своите битови и промишлени клиенти безплатно обследване с цел предложение за инсталация на бактерицидни системи за прочистване на въздуха и повърхностите.

Обадете ни се за безплатна консултация и изработка на оферта.

Коментари
Напиши коментар