Безплатна Доставка за всяка поръчка на стойност над 50лв. до офис. Телефони за поръчки - 087 7801 880
0
dss 0
0 0.00лв
Вашата количка е празна!

Какво е Умен Дом ?

Публикуван От: INTER-POWER Пъти прочетен: 1682

2021 година – Златното време на високите технологии. Макар и бавно България започва да настига световните трендове . Преди десетина години все се ползваха кабелни телефони с шайби, а в момента всеки един смартфон носен в джоб е миникомпютър с пълен набор от възможности.


И ако смартфоните бяха големия хит преди десет години, сега на мода са Умните Домове.


Какво е сградната автоматизация?


Технологиите за Умен Дом обикновено се дефинират като всякакъв вид устройства, уреди или системи които са свързани в обща мрежа и комуникират помежду си, като могат да бъдат управлявани дистанционно. Когато домашната технология е свързана в една обща система , може да бъде наречена и „Свързан Дом“. Това може да включва например терморегулаторите, осветленията, видеокамерите, слънцезащитата, ключалките , уредите и др. – всички свързани в една обща система, която може да бъде управлявана от смартфон или таблет.


Сградната автоматизация Ви позволява да се потопите във функционалност от ново поколение - невъзможен за технологиите от старата школа лукс. Технологичното развитие продължава с високи темпове и заедно с него и възможностите за сградната автоматизация да прави живота по лесен и приятен.


Големите предимства


Може да си мислите че домашната автоматизация е просто модерен начин на живот, съобразен с последните технологии или просто възможност за изява на собствениците, но има  някои невероятни предимства и безспорно практични предимства възможни с нашата система iNELS  Умен Дом :


1. Удобство - Със смарт системата iNELS може да управлявате всичките си устройства от едно приложение и едно място. Потребителят трябва да се научи да работи само с едно единствено приложение вместо с много и отпада нуждата от индивидуални контролери и дистанционни за всяко устройство. Това улеснява значително новите потребители – при локалните тъч контролери управляваните устройства са надписани и няма нужда от налучване на физически ключове за гости в дома.


2. Гъвкавост системите за домашна и сградна автоматизация имат тенденцията за много лесно добавяне на нови устройства  или пренастройка на съществуващите. Забравените за инсталация ключове вече не са проблем. 


3. Охрана – с интеграцията  на iNELS към охранителната система, сигурността в дома се покачва драстично. Възможностите са десетки и все още се развиват. Смарт системата може да обвърже видеонаблюдение, сензори за движение и електрически ключалки в едно приложение . Може да получавате доклади по различно време от денонощието или да следите в реално време статуса на дома си без значение дали сте на съседната улица или на друг континент. Системата дори може да инсценира присъствие по график или по желание , да активира защити с приспивен газ, паник стаи и много, много други.


4. Сигурност – не подценявайте възможността за дистанционно управление и контрол в реално време на дома си. С този вид системи няма значение къде се намирате - може да спуснете щорите в особено горещ ден, за да предпазите мебелите, да изключите забравен уред или осветление. Да подгреете предварително отоплението през  зимата или да затоплите парната бяня след изморителен ден в офиса. С Видеодомофоните може да разберете кой звъни чрез телефона си без значение къде се намирате и дори да му отворите дистанционно .


5. Енергийна ефективност -  статистиката показва, че със смарт системите се постига до 40% намаляването на разходите за отопление и до 30% намаляване на разхода за осветление с използване на димируеми осветления. Автоматичното изгасване на осветлението при излизане на стаята и дома и управлението на слънцезащитата по график или автоматично са на пръв поглед малки детайли, но  с времето се натрупват видимо.


6. Комфорт системите за сградна автоматизация могат да направят живота в  дома  многократно по–лесен и комфортен. Възможността с един бутон да се постигне перфектната атмосфера като осветеност на точното място, температура и т.н. не е за подценяване. 


7. Спокойствие смарт системите дават едно допълнително спокойствие, което може да спести разходи, време и нерви. Детектори за наводнение , за пожар, за токови уреди – не само изпращат аларма, а и едновременно с това директно задействат различни предупредителни сцени , спират централно водата, активират защити и помпи. Със този вид системи изчезват притесненията за забравени уреди, отключени врати, отворени прозорци и т.н.


Бъдещето


Последното предимство на Умният Дом е начинът, по който ще се развива технологията в близко бъдеще. Огромният потребителски интерес към смарт технологиите гарантира, че водещите световни технологични гиганти и иноватори вече са в в сферата на автоматизацията. Това означава непрестанно развитие на все по-иновативни и модерни смарт технологии, разработени за да отговарят на новите нужди.


Научете повече на : 

www.inels.bg

www.smarthomebulgaria.bg

Широка гама релета : 

www.releta.bg


Коментари
Напиши коментар